skip to Main Content
Mesenaatti

Mesenaatti

“Mesenaatti on taiteen, taiteilijoiden ja joskus myös tieteenharjoittajien suosija ja heidän taloudellinen tukijansa. Tuki voi olla suoria lahjoituksia ja erilaisia stipendejä tai taiteilijan teoston ostamista tai tilaamista riittävän tulotason turvaamiseksi.”

-wikipedia

+++

Olen aivan innoissani Nainenyliviiskyt julkaisemasta kirjasarjasta, joka kertoo 5-kymppisen Anna-Maijan elämästä fantsussa Stadissa.

Yksi kirja, Juhlat, on jo ilmestynyt ja toinen kirja, Treffit, on kirjoittamisvaiheessa. Sarjasta erillinen, ensimmäinen omakohtainen tarina ilmestyi vuonna 2017 nimellä Vatun vaaleanpunainen villa.

Tarkoitus olisi, että sarjasta tulisi seitsenosainen viikonpäivien mukaan.

Yksi kirja on yksi viikko. Se on rakenne, tarinan kulku ja tapahtumaikkuna.

+++

Kirjojen tarkoitus on kertoa faktaa ihan yleisesti n. 5-kymppisen naisen elämästä fiktiivisen tarinan keinoin. Ja ilokseni se, olkoon vaikka sielu, kirjasta Juhlat on löydetty.

Muutos. Jatkuvuus. Kaipuu. Toiveet. Nykyhetki. Perhe. Ystävät. Työ. Elämä.

Treffit kertovat taas yhden näkökulman Anna-Maijan tarinasta. Siihen liittyy kirjan Juhlat lopussa tavattu Mats ja sen mukanaan tuomat mietteet.

Unohtamatta vakio jengiä eli Siiriä, Tindeä, Tuttaa ja Marrua ja muutamaa muuta.

+++

Kirja on kirjoittajan kirjoittama, mutta myös monen muun työpanoksen tulos.

Lopullinen versio on lukemattomien työtuntien aikaansaannos tai oikeastaan monen luetun hetken lopputulema.

Kirjasta Juhlat sanottua:

“Niin hyvä! Elämän ja ystävyyden makuinen. Piti mukavasti otteessaan ja nautin sitä pala palalta. Ja kesken loppui. Hyvä loppu.”

Jatkoa on siis tulossa. Mesenaatti.me – auttaa sen julkaistamisessa.

Ole yksi Nainenyliviiskyt Mesenaateista. Linkkiä ja postausta voi jakaa.

+++

https://mesenaatti.me/1664/kirja-treffit-by-nainenyliviiskyt/?fbclid=IwAR0nTpDMpm4iIS6ieerCjsjaTM2mEFWdZ7xP8DOfzdT7H_Cro9F2-SJ4o9g

Back To Top