skip to Main Content
Beetle_auto_myynnissä

Riski.Rohkeus.Respect.

” Ei samperi, se auto on lainassa. Tässä lukee vain sun nimi ja Beetle, mutta thats it. Ei mitään sijarista. Mun moka, hitto, siis ihan mun huolimattomuutta. Turha reissu, voi hitsi…”, sanoi autokorjaamon Arska, kun tuijotti kalenteriaan.

Olin odottanut aikaa melkein kuukauden, himmaillut autokauppaa ja sovittanut tekemiseni tuon ajankohdan mukaan. Fiilaus ja höyläys siirtyi viikolla.

+++

Kerroin tapahtuman muutamalle. Seurassa ja privatisti.

” No ihan tyypillistä korjaamo toimintaa. Ole sit tarkka laskun kanssa. Varmaan on enemmän kun oli ekaksi sanonut. Ole nyt tarkka!”

” Kai se kundi maksoi sun turhan reissun bensat? Pyydä ne ja ajasta kanssa. Sen vika. Maksakoon. Pysy kovana. Kyllä toi jengi tiedetään…”

” Joo just, muakin kerran yritettiin kusettaa, kun olikin muita hommia. “

” Miksi sä veit sen jollekin nyrkkpajalle?! Mä vien aina mun auton merkkihuoltamoon, ne tietää mitä tehdä ja tajuavat, että aika on rahaa. Siellä se hoituu ja saat aina jonkun toisen auton alle.”

Tulihan niitä. Erilaisia kommentteja. Autottomilta, duuniautonhaltijoilta ja miehiltä. Kullakin on oma ajatuksensa omaan elämään, ajatustyyliin ja tiettyyn mielikuvaan nojaten. Etenkin miehillä.

+++

Kaikki mikä liittyy autoon, paitsi paikasta A paikkaan B ajaminen, on mulle vierasta, ei-mukavaa ja pliis voisko joku muu hoitaa -homma.

Nyt olin keskellä laitan -beetlen-myytävään-kuntoon -bisnestä ja täysin mukavuusalueeni ulkopuolella.

Mutta.

+++

Arska teki oloni jotenkin mukavaksi. Inhimilliseksi. Eikä niin haavoittuvaksi automaailman mikä-mikä-maassa.

Erehdys. Unohdus. Harmitus. Anteeksipyyntö ja ratkaisu.

Arska otti riskin. Myönsi kömmähdyksensä. Ilman sen suurempaa selitystä.

Se vaatii rohkeutta. Koskaan ei tiedä, miten vastapuoli siihen suhtautuu.

Ja sitä ei voi kuin arvostaa. Antaa anteeksi. Sellaista kun kohtaa niin hemmetin harvoin. Kansankielellä mokan myöntämistä ja hoitamista. Respect.

+++

Auto on pajalla. Vähän suunnitelmat muuttuivat, mutta pääasia on kunnossa. Mulla on vara-auto äitipäivää varten. Puhelimessa myös tekstari.

” Vietä hyvä päivä. Iltapäivällä saat fiksatun ja vahatun Beetlen. Eikä Micraa tarvitse ruokkia.”

Ps. Beetle on siis myynnissä. Nyt hintaan 9 900eur ( ennen 10.400eur)

Vuosimalli 2012, ajettu n128 500, katsastettu 06-2019, kahdet renkaat, tummennetut lasit, myynnissä nyt nettiauto.com

Back To Top