skip to Main Content

Lätkä

”Hyvä Suomi”, ”ei sinne………paitsio…”, ”tsemppiä”….
Nämä huudot kuuluvat mökin sisältä. 
”Yläkerta huutakaa meille!!!………toinen puoli huutakaa meille!!!….”. Tuttua mantraa SM-liigasta. Lattian töminää, lanneliike ja käsien vispaus. Ikkunat tärisevät.
Seuraavaksi ,”vaimo, sipsejä!”. Se Hammondia soittava kultakypärä -mainos on tehnyt tehtävänsä. Ei erisnimeä, ei lempinimeä, ei hellyttelynimeä….. ”Onhan tuoreita?!”, R ja N katsovat toisiaan ja High  Five – heilahtaa. 
Ekaan matsiin, Suomi-Saksa, vaimo oli tuonut oluen. Ihanan viileän, suoraan kellarista.  Se oli kolme (3) kuukautta yli parasta ennen päiväyksen…… Siiiiis, kauan tulen siitä kuulemaan!!
Menossa on Suomi – Venäjä matsi. MM-Lätkää. Taas. Lätkää. Vastahan taittelin HIFK –fani varusteet talvisäilöön ja ripustin kesäkauden, HJK –kaulaliinan naulakkoon. Mutta siis lätkää…. 
Istun itse terassilla, ikkunoista heijastuu kaksi vallatonta kannattajaa. Nautin saunan jälkeisestä olotilasta, meren tyyneydestä ja pienestä tuulesta. Ihanan lämmintä ja rauhallista….
MAAAAALIIIIIIIII!  Ja voitontanssi. Näytän ikkunan toiselle puolelle peukkua.
Näin sitä kuljetaan, yhteistä tietä, mutta välillä eri tahtia. 
Penkkiurheilija tarvitsee tilansa. Minä olen silloin tilanviejä. Observoin liikaa ympäristöä. Keskityn epäolennaiseen, yleisöön, en peliin. Vietän vain sosiaalista hetkeä.
Tykkään siitä. R keskittyy matsiin ja siitä kommentoimiseen. Minä en pysty, en vaan kykene. 
R on lätkän ytimessä. Ei pintasivellystä, small talkia tai edes katsetta, sillä missään olosuhteissa, lätkämatsin parissa, en saa edes hipaista tai itse asiassa olla edes kovin näkyvästi läsnä. Pälätänkin liikaa. Eikä aihe ole lätkä.
R:n diplomaattinen koskemattomuus alkaa Jaffa-hallin luota tai toista reittiä lintsin mäeltä, jos suuntana on Nordenskiöldinkatu. 
Niin, jos minut otetaan mukaan. 
Kotioloissa säännöt ovat samat. Häiritsen kuulemma keskittymistä. Ok. Se mikä toiselle on tärkeää, ei aina ole sitä itselle. Osani on olla näissä mittelöissä huoltaja. Alkuajoista nyt parempi. 
Nautin minäkin lätkähuumaa. Omalla tavallani. Olen ihan lätkässä. 
Urbaani sanakirjan mukaan, olla lätkässä tarkoittaa sitä, että on ihastunut niin, ettei toinen tiedä siitä. Olen lätkässä siihen innostukseen, huumaan, iloon, nauruun, nautintoon ja irrotteluun, minkä me-henki saa aikaan. Elämyksiin. Etenkin omassa kotiväessä tai tutussa kisakatsomossa. He eivät vain sitä huomaa.
Lätkän MM-kisat on ihan yes. Tunteita tuuletetaan. Kukin tavallaan ja omasta vinkkelistä.   HYVÄ SUOMI!
Back To Top