skip to Main Content

Lahja

Toivottu vai yllätys. Juhlapäivänä vai ex-tempore. Aineellinen vai aineeton. Kallis, ylellinen vaiko ajatuksella, merkityksellä varustettu tai molempia.
Puhun lahjasta, joka on ihana saada ja kiva antaa, en siis elämästä tai taidosta/ominaisuudesta vaan häneltä minulle –suhteen huomionosoituksesta.
Pettymys vai onnenhetki. Magic moment, jos se menee nappiin, jos ei, sitäkään ei unohda koskaan. Toiveen täyttymys on jotain niin suurta, ettei, ettei….sanotuksi saa. 
 Lahja on monisärmäinen juttu.
Ensimmäisen timanttini sain 15 -vuotislahjaksi, ensimmäiseltä poikaystävältä. Toisen, vähän yli kaksikymppisenä. Pojalta sekin. 
Nyt sormessani kiiltelevä on R:ltä, “jätte” yllätys, 40-vuotislahja. Sain sen Kansallisoopperassa pähkinänsärkijä –baletin väliajalla. Herkkä puhe, pieni paketti povitaskusta ja kolmen rakkaan katseet. Shamppis lämmitti ja Kanebo+37 pysyi. Viulut tulivat tauon jälkeen, seuraavassa näytöksessä. Suurin osa koruistani on lahjaksi saatuja.
Lempikorvakorut sain kerran ystävänpäivänä ruusukimpussa. Viime vuonna sain arkisemmat kukkaruukussa. Hassun, elefanttijono –käsikorun toi joulupukki. Valkokultainen x- mallinen sormus on muisto 15v. hääpäivästä. Asteltiin punaista mattoa Tarkiaiselle. Olin haltioissani. Valitsin sen monien joukosta. Otin minulle parhaan. Niin kuin  aikoinaan R:n…… ;).
 Aina ei kaikki lahjat ole olleet onnistuneita. Myönnetään.
Sain kerran äitienpäivänä pyörän, jostain kehä III liikkeestä. Sen nimi muistutti sitä, mikä minulle tuli mieleen, kuvaannollisesti, kun se tuotiin yläkerran makkariimme –harakiri.  Hymyilin ja kiitin. Pyörä myytiin huuto netissä.
Entäs se N:n  pappa-tytär NYC  -matkan tuliainen. OMG.
N oli saanut Tiffanylta hopeakorun ( F oli myös saanut omalla matkallaan) ja minulle oli lähetetty liikkeestä kuva kaulakorusta, ”tykkäätkö ? ”. Joo-o.  Odotusarvot olivat korkeat. 
Sain turistikaupan avaimenperän. Siinä oli R:n nimi. Säilytän sitä Tiffany –rasiassa, kopiolaatikossa Kiinasta. Piruuttani.
Toki olen saanut tarpeellista, hyödyllistä ja jotain muuta ihanaa. 50-vuotisjuhlani olivat käytännöllisin lahja ikinä! Ikimuistoinen.
Onneksi R ymmärtää hemmotella naisiaan. Meitä kaikkia neljää. Useimmiten onnistuen.
Äitienpäivä lähestyy. Meillä R hoitaa päivän paketin. Yleensä toivon ”rauhaa ja rakkautta,” mutta nyt minulla on lahjatoive. Haluaisin ulkoisen kovalevyn tietokoneelleni. Tietokoneeni vetää viimeisiä, joten on varauduttava. Oma ”kovalevyni” on mukavasti huollettu ja se on flow -tilassa HyväMieli.
Yksi syy  siihen taitaa olla se, että sain R:ltä Kirjan ja ruusun päivänä kukkakimpun.
Yllätyksen, jolla oli merkitystä. Se oli täydellinen lahja.
Back To Top