skip to Main Content

Honey Bunny

Pääsiäinen. Kevään merkki. Virallisesti. 
Pitkät pyhät, aikaa, yhdessäoloa, ateriointia, makeisia ja pupuja sekä tipuja siellä täällä. Keittiön ikkunassa se vakio, lentävä noita-akka. Tytöt ovat tarkkoja, että kaikki ovat paikallaan. Tämä on meidän pääsiäinen. Aika pinnallinen, mutta arjesta poikkeava, perinteinen kevään taukopaikka.
Tänä vuonna uutta on se, että F ei ole koko aikaa paikalla, vaan vain piipahtaa. Nyt  nuoripari saapuu lankalauantaina, kun otetaan varaslähtö N:n 17 -vuotisjuhliin. Pääsiäinen on oiva aika myös synttärijuhlille. Vieraaksi saadaan meidän tyttöjen ”leikkiserkut” eli ystäväperheen tytöt ja heidän vanhemmat. Ja toinen pariskunta. Vakiot kaikista tyttöjen juhlista. Tuttua ja turvallista.
Ennen talossa vipelsivät virpojat, kissat ja noidat. Oli esityksiä ja leikkejä. Nyt tytöt ovat teinejä, mutta osa lapsuudesta on aina paikalla. Wc-rullakanakoristeet.   
Karitsaa vai lammasta, kahvi- vai omenainkiväärikastiketta, perunat rosmariinilla vai kukkakaalimuhennos. Lisukkeena on ainakin Jamie Oliverin paahdetut punajuuret vuohenjuustolla ja pinjansiemenillä. Pääsiäislimppu Paula Heinosen voi-öljyseoksella tai tuorejuustolla ja jokin ihanan täyteläinen punaviini. Näitä täytyy miettiä ja muistella, mitä on jo tarjottu
Yksi on varmaa; jälkkäri. Se on x-töistä Nissen bravuuri eli laadukkaaseen, vähän sulaneeseen vaniljajäätelöön sekoitettu mämmi. Seos pakastetaan uudelleen ja asetellaan tarjoiltaessa hienosti jäätelökauhalla lautasille. 
Jo maistuu mämmikin!
Ulkotuija on saanut pääsiäismunansa, pianon päällinen pupuperheen ja onnekkaasti tänä vuonna ajoissa kasvanut ohraruoho omat tipunsa. Pidennetty pöytä odottaa höpötystä, papatusta, nautiskelua ja naurua. Porkkanakakku ja N:n tekemät voisilmäpullat juhlistavat synttäreitä. Niin ja ässät.  Ne vain kuuluvat kuvaan.
Vuosi on mennyt. Nopeasti. Pysähtyessä sen huomaan ja ehkä näin pääsiäisen aikaan kaikkein selvemmin. Juhannus on juhlintaa, joulu ”lahjontaa”, mutta pääsiäisenä hiljennytään ja lähennytään, ihan huomaamatta. Ainakin jonain päivänä. Meillä suunnitellaan suklaa- ja lukupäivää sunnuntaiksi. Niin ja hali-pusi -päivää maanantaiksi. Nyt on vaan tarvis vähän nyhjäillä.
On minulla omakin plääni. Joku ilta, ihan ykskaks, aion olla mun Honeylle ihan ikioma pääsiäis-  Bunny!  
Ällön makeet päivät tiedossa. Ihanaa. 
Back To Top