skip to Main Content

Approbatur

Aloitin kasvatustieteiden perusopinnot avoimessa yliopistossa syyskuussa.
” Ja heti alkuun onnittelut rohkeasta päätöksestäsi. On hienoa, kun ihminen jaksaa lähteä oppimaan aivan uusia juttuja elämässään. Tekstisi on pohdittua ja olet selkeästi perehtynyt joka teemaan. Innovatiivisia ajatuksia.”. Tässä osa lehtorini palautteesta ekalta jaksolta.
Seuraavaksi oli vuorossa tieteellinen tutkimus; sen ymmärtäminen ja kirjoittaminen.” Hyvä opiskelija, en ole arvioinut työtäsi (pisteet 0)….Tehtävässäsi on ollut sellaisia puutteita, minkä vuoksi olen pyytänyt sinua sitä täydentämään.”
Kun on hyvä mieli, niin paha mieli ei jää kauan kummittelemaan. Tässä pelissä lehtori on The Boss. Hän vie ja minä vikisen ja teen, tai vaan teen. Essee on nyt täydennetty. Kolmannen osion tentistä 4. Nyt  olen  neljännen osion (yht.6 osa-aluetta) ryhmätyön kimpussa.
R opiskelee työn ohessa toista vuotta MBA tutkintoa; N, lukion ekaluokkalainen, pakertaa pitkää matikkaa Hanken tähtäimenään; F on abi, siis yo-todistus keväällä (lue; lahjat ja juhla) ja minä, harrastan ja haluan hum.kandin paperit. Muilla kiirettä ja  auvoinen tulevaisuus ja minulla………hitto, miksen opiskellut nuorena!!!!!! 
Parkuminen ja sadattelu eivät auta, joten teen minkä parhaaksi näen. Ja hyvinhän tässä on käynyt. On ollut hyvät, kivat duunit ja  sitten tämä kaikki muu. Que sera sera, what ever will be, will be…..
Muutama viikko sitten, oli lauantaina lähiopetuspäivä Helsingin yliopistolla. Minulla oli varattu kimppakyyti. Se petti. Oli se aamu, kun pakkasta oli -28C. R:lle herätyskuiskaus. Unenlämmin kuski ajoi minut ja toisen kimppakyytiläisen stadiin. Nuori yliopisto-opiskelija pölisi koko matkan. Ei oltu koskaan aikaisemmin jutusteltu ja aamun jännitys taisi laukasta puhetulvan mm. opiskelusta, töistä, tulevaisuudesta. Iltapäivällä oltiin jo tuttuja.
Opiskelu on kivaa. Eri alojen, minulle lähinnä humanististen aineiden. Saa teoreettista pohjaa omille ajatuksilla, uusia tuttavuuksia ja näkökulmia. Opiskelulla on hyvä olla tavoite. Minulle se on ymmärtäminen.
”Sulla on hyvä elämä”, uusi tuttavani sanoi. Niin on. Minun eletyn elämäni approbatur.
Sen ymmärtää vielä paremmin, kun on opiskellut filosofian perusteet.
Back To Top