skip to Main Content

Rati Riti Rallaa

Malediivit, Marrakech, Kioto, Cinque terre -vaellus, Englannin Agatha Christie –kierros, Hong Kong, The Turks & Caicos, The Blue Lagoon –matka minne päin maailmaa vaan, sillä se nyt vain kuulostaa niin autuaan ihanalta. Sitten lista paikoista, joissa voisin elää viikkoja/kuukausia tai ainakin viettää aikaani usein ja paljon. NYC, Stockis, Karibia ja Provence-Alpes-Côte d’Azur. Toteutusta vaille olevat haaveet. Piste.
Sitten tuli matkamessut. Lisää kohteita. Lentoja halvalla. Tarjouksia.
Valmistauduiin hissukseen; risteily ja lehtiä. The sunday times Travel, Condé Nast Traveller, Luxury Hotels – ultimate city escapes,  25 Beautiful Homes all over the world……… Siis mitä mä teen!! Ja jatkoin; 101 Romantic Getaways ja The World’s Heritage – a complete guide to the most extraordinary places. Miksi minun pitäisi “paeta”? arkeako? minä tykkään siitä!!!
Tuli ähky. Siis jo ennen messukäyntiä. Valinnan vaikeus. Haluun – en haluu – ehkä –mielensarakkeet. Ilonpilaajana realismi.
Aloitin listan, minne halusin ja minkä olen jo kokenut. Jatkoin minne vielä todella haluaisin; kuumaa vai viileää, rauhaa vai kulttuuria, perheen kanssa, ystävättärien kera vaiko vain med R. Entä yksin……ei, ei. Nyt ei kyllä ole tarvetta. Lista piteni ja leveni. Muistot ja tapahtumat sekoittuivat. Hymyilin, pyöritin päätäni, huokasin.  Mitä enemmän ajattelin ja muistelin, sitä enemmän kaikki meni huller och buller. Osasta en enää tiennyt olinko itse kokenut vai lukenut, kuullut tai nähnyt artikkelin/dokkarin tai mainosfilmin. Vai oliko se unta, toivetta vai leffaa???
Iän ja elämän tuomaa armoa, totesin. On ihanasti kokemuksia, yhdessä, erikseen, eri seurueissa ja touhuissa. Olen ollut tropiikissa, alpeilla, purjehtimassa ja safarilla autiomaan hiekkadyyneillä. Tunnelmoinut, aistinut ja nauttinut. Ja mitä ilmeisemmin olen kuunnellut, katsellut ja imenyt itseeni ympäristöni matkailuaiheiset kertomukset sekä kokemukset. Nauratti. Minullahan on aika arsenaali elämyksiä; omia ja toisten, kunhan omat matkajutut ovat sitten omia….Nautinpa niistä kaikista, tästä vuoden ajasta ja hetkestä. Ei matkailu pois suljettua ole, mutta kaikki aikanaan. 
Nyt on lunta ja pakkasta, siis hiihtämään. Lähelle, puhtaaseen luontoon ja raikkaaseen ilmaan. Simppeliä meininkiä, ilman UM:n varoituksia tai lääkefirmojen sloganeita. 
Olin matkamessuilla pitkäaikaisen ystävättäreni kanssa. Monta reissua olemme yhdessä tehneet. Istuimme shampiksella suurimman osan vierailustamme.
Ahvenanmaan osasto oli kiva. 
Back To Top