skip to Main Content

Lady

Nautin tiistai- iltojen englantilaisista sarjoista. Suosikkini on Downton Abbey. Minusta grandma Violet on todella valloittava persoonaa. Ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Ja mitkä puitteet. Ihana kartano, sisustus, pikkutavarat, vaatteet, autot, jopa lehdet viimeisen päälle. Näyttelijät puhuvat selvää, hyvää, vivahteikasta englantia ja mukava tempo saa rentoutumaan. R:n mielestä nukahtamaan. Ja ihanaa, kun ei ole niitä Ihmettelen suu auki -kohtauksia ja takaumia. 
Jokainen varmaan haluaisi olla linnanneito tai kartanonrouva, mutta ainakin minä, vähän sukutaustaani tutustuen, olisin tuona aikana ollut sisäkkö. Sekin aika täpärästi. Vaan mikä tänä päivänä erottaa sisäkön ja Ladyn, jos aatelisarvoa ei lasketa. Ajattelen nyt keskiverto suomalaisen arkea.
Mietin tavallista päivääni. Teini kouluun, Lilly ulos ja teen itselleni aamiaisen. Sisäkön hommia. Pyykkiä, opiskelua, omaa aikaa. Sisäkköä ja Ladya. Haen teinin koulusta, teen arkisen iltaruuan ja vien maitopurkit keräykseen samalla kun ulkoilutan Lillyn. Sisäkkö ja Lady. Lady tulee siitä, että koiran ulkoiluttaminen on ehkä sittenkin Ladya. Minusta se on mukavaa, paitsi joskus aamuisin. Jumppa, telkkari, seurustelua ja iltapala. Ehdottomasti Ladya. Iltapalakin tehdään ja nautitaan yhdessä. Päivät ovat niin toisenlaiset, kuin vähän yli vuosi sitten. Toista oli todella se aika, kun lapset olivat pieniä/koululaisia/varhaisteinejä ja itse kävin päivätöissä. Elämä oli 95% sisäkköä, piikaa ja lastenhoitajaa. Lady olit kun nukuit. R oli usein matkoilla, muuten kyllä toimi lakeijana, autonkuljettajan ja hovimestarina. Lordi hän on aina, ainakin omasta mielestään. Okey, pikkasen laitoin lapinlisää……
Sarja on jokatapauksessa ihana ja n.tunnin viikossa olen saanut samaistua vanhaan englantilaiseen yläluokkaan. Teräväpiirtona. Nyt se nautinto loppui vähäksi aikaa. Onneksi ensi viikolla alkaa sarja -Kahden kerroksen väkeä. Teräväpiirtona. Ja minä, oman elämäni Lady sekä talonrouva ( R:n, minun ja pankin talo ), nautin jokapäivästä. Kotini on linnani. Ihan kiva saavutus hushållerskan pojantyttärelle.
Back To Top